Theater in het Klavier

THEATER IN HET KLAVIER

Meer dan sprookjes alleen.....

Opening Expositie Liliane Fonds

zo 17 dec 2017 | 12:30u

‘Van onzeker meisje tot zelfstandige vrouw.’

Expositie beeldverhaal Zohora 2004-2015 visualiseert resultaten werk Liliane Fonds.

 

Monique Velzeboer fotografeerde in 2004 een meisje met een handicap uit Bangladesh. Een tweede bezoek in 2015 resulteerde in een schitterend beeldverhaal van Zohora. De expositie ‘Van onzeker meisje tot zelfstandige vrouw’ maakt de resultaten van het werk van het Liliane Fonds inzichtelijk. Van 17 december 2017 tot 28 januari 2018 is de expositie te bezichtigen in multifunctioneel centrum  het Klavier, Anton Pieckplein 1 te Kaatsheuvel.  De officiële opening zal plaatsvinden op zondag  17 december,  tijdens het praatprogramma “Efkes buurte meej “.

 

De twaalfjarige Zohora, een meisje uit Bangladesh met een handicap, keek met droevige ogen in de lens. Dat was in 2004, toen fotografe Monique Velzeboer haar voor het eerst ontmoette. Zohora’s blik is haar altijd bijgebleven. In 2015 ging Monique weer op bezoek en fotografeerde  een heel andere Zohora. Een mooie, zelfstandige jonge vrouw met een eigen naaiatelier. Haar gezicht werd met een kundige operatie hersteld en ze volgde een opleiding tot naaister. Het Liliane Fonds steunde haar hierbij.

 

Oud olympisch kampioene shorttrack Monique Velzeboer reist al elf jaar als ambassadeur voor het Liliane Fonds naar ontwikkelingslanden om daar kinderen met een beperking te fotograferen. Ruim twintig jaar geleden kwam ze ten val tijdens een training. Een dwarslaesie veranderde haar leven. Na een jaar revalideren pakte ze haar passie op: fotograferen. Daarnaast is ze ambassadeur van het Liliane Fonds.

 

Opening expositie

De expositie wordt op zondag 17 december officieel geopend. Dit vindt plaats in grand café “bij Anton” gevestigd in het Klavier te Kaatsheuvel.  Tijdens het praatprogramma “ Efkes buurte meej”, tussen 11.30 en 12.30 uur, wordt er aandacht besteedt aan de expositie en het werk van het Liliane Fonds. Toegang gratis.

 

Liliane Fonds

Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook de armste kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. In samenwerking met lokale organisaties steunt het Liliane Fonds kinderen en jongeren met een handicap in dertig landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Samen maken we kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Jaarlijks worden ongeveer 90.000 kinderen in hun ontwikkeling gesteund.

 

———————————————————————————————————————————

Contactinformatie

 

Neem voor meer informatie over de expositie contact op met:

Lex van Moorsel, Event Manager Liliane Fonds

Telefoon: 073 518 94 20; lvmoorsel@lilianefonds.nl

Kijk voor meer informatie over het Liliane Fonds op www.lilianefonds.nl